Minun lahjani kulttuuriyhteistyölle

Oletko joskus miettinyt, miten voisit olla mukana kulttuurin tukemisessa? Kirjan tai taideteoksen ostaminen, teattereissa tai konserteissa käyminen on tärkeä osa kulttuurin omarahoitusta. Jokaisella yksityishenkilöllä, yhteisöllä tai yrityksellä on mahdollisuus tukea Suomen ja Viron välillä tehtävää kulttuuriyhteistyötä lahjoittamalla haluamansa summan Suomalais-virolaiselle kulttuurisäätiölle. Säätiömme ottaa vastaan niin pieniä kuin suurempiakin lahjoituksia, usein pienikin tuki voi olla merkityksellinen apu erilaisissa kulttuurihankkeissa. Säätiömme kautta jokaisella meistä on mahdollisuus olla mukana tukemassa ja vahvistamassa monipuolisesti Suomen ja Viron välistä kulttuuriyhteistyötä.

Halutessasi voit ohjata esimerkiksi merkkipäivämuistamiset säätiöllemme. Jos haluat tehdä hieman suuremman lahjoituksen, voit perustaa vaikkapa oman nimikkorahaston, jolla ohjataan varoja juuri siihen tarkoitukseen, mikä on sinulle tärkeää, olipa se sitten musiikki, taide, teatteri, kirjallisuus tai jokin muu kulttuuriala. Säätiömme ottaa vastaan myös testamenttilahjoituksia.

Mitä lahjoitukselle tapahtuu?

Säätiömme sijoittaa lahjoituksesi turvallisesti ja pitkäjänteisesti. Jaamme joka vuosi suomalais-virolaisille kulttuurihankkeille avustuksia hakemusten perusteella. Tähän mennessä olemme saaneet 285 apurahahakemusta, joista 24 hankkeellee olemme myöntäneet merkittävän avustuksen ja mahdollistaneet näin hankkeen toteuttamisen. Vaikka säätiömme on nuori, olemme pystyneet tukemaan hankkeita yli 358 000 eurolla. Tuettavat kohteet edustavat kaikkia kulttuurin eri aloja kirjallisuudesta elokuvaan, designista teatteriin.

Lahjoittamalla pääset auttamaan kanssamme luomaan unohtumattomia elämyksiä, tukemaan merkittäviä kulttuurihankkeita, joilla takaamme, että Suomen ja Viron välinen kulttuurielmä kukoistaa ja rikastuttaa elämäämme myös tulevaisuudessa. Suomalais-virolaisella kulttuuriyhteistyöllä on yhteinen tarina kerrottavanaan maailman kulttuuriviidakossa – annetaan yhdessä sille tarinalle siivet ja päästetään kulttuurin ammattilaiset lentoon.

Sinäkin pystyt olemaan mukana säilyttämässä ja kehittämässä molempien maiden kulttuurien omaleimaisuutta, jota esittelemme myös maittemme rajojen ulkopuolella. Tervetuloa mukaan kulttuuriyhteistyön tukijaksi!

Kerron mielelläni lisää lahjoitusmahdollisuuksista – ota rohkeasti yhteyttä!

Jaana Vasama
säätiön toimitusjohtaja
jaana.vasama@suvi-saatio.fi
puh. 050 560 6328