Tuetut hankkeet

Suomalais-virolaisen kulttuurisäätiön toinen stipendi luovutettiin muotoilutyöryhmälle

Suomalais -virolaisen kultuurisäätiön toinen stipendi myönnettiin 21. maaliskuuta Tallinnassa Nordic Design Societylle. Kyse on suomalais-virolaisesta design-projektista, jossa muotoillaan uusi pohjoisen kulttuurin identiteetti. Yhteensä 15 000 euron stipendin vastaanottivat Katrin Koit ja Eeva Sivula. Stipendin luovutti Viron kulttuuriministeri Indrek Saar.

- Nordic Design Society toteuttaa hyvin säätiön tavoitetta tukea hankkeita, jotka on suunnattu maittemme rajojen ulkopuolella, totesi säätiön toimitusjohtaja Jaana Vasama. Pohjoisen ilmettä kuvaavat tuotteet tähtäävät mm. Ranskan markkinoille. Ensimmäiset mallistot julkistetaan tänä keväänä.

Suomalais-virolaisen kulttuurisäätiön ajatus sai alkunsa 2008 entisen Suomen Viron-suurlähettiläs Jaakko Blombergin ja Pohjoismaisen Investointipankin varapääjohtajan Gunnar  Okkin laatimassa raportissa Suomen ja Viron mahdollisuuksista.

- Maidemme suhteet ovat kenties paremmat kuin koskaan. Miksi tällaista säätiötä sitten tarvitaan? Esimerkiksi siksi, että nuorempien sukupolvien kanssakäyminen on vähenemässä. Yhteistyöllä voidaan tukea yhteistä kulttuurin tekemistä siten, että se voi toimia myös vientiartikkelina, totesi Gunnar Okk.

Kulttuuriministeri Indrek Saar ilmaisi tyytyväisyytensä siihen, että että yritykset ottivat aloitteen säätiön luomisessa. Viime vuonna valtiot antoivat toisille satavuotislahjoina huomattavan panostuksen säätiön pääomaan, Suomi kuusi miljoonaa ja Viro 700 000 euroa.

Kulttuurisäätiön ensimmäinen stipendi luovutettiin joulukuun alussa Helsingissä. Sen sai teatteri NO99:n ja Jalostamo-kollektiivin yhteinen projekti Rännurahvas.

Lisätietoa:

Jaana Vasama, Suomalais-virolaisen kulttuurisäätiön toimitusjohtaja,
+ 358 50 560 6328, jaana.vasama@tuglas.fi

KUVA: Hannele Valkeeniemi / Suomen suurlähetystö

Katrin Koit ja Eeva Sivula muotoiluhanke Nordic Design Societysta vastaanottivat suomalais-virolaisen kulttuurisäätiön jakaman stipendin Tallinnan Tiedeakatemiassa 21.3.2018.